Over Marjon

Marjon Smorenburg

Ik ben Marjon Smorenburg. Als gepassioneerd hardloopster geloof ik in de kracht van bewegen en alles wat nodig is om in beweging te blijven.

Het is waarom ik zelf altijd veel aan sport heb gedaan, maar ook waarom ik me professioneel toelegde op het geven van trainingen aan anderen en het belangrijk vind dat spieren de juiste zorg en aandacht krijgen, zowel voor als na het sporten. Je spieren maken het bewegen immers mogelijk.

Specialisaties

Zo haalde ik mijn diploma sportmassage bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage, het diploma allround conditie- en hersteltrainer bij IIT en ben ik KNAU looptrainer niveau 3.
Ook leerde ik triggerpointtherapie volgens de methode van Clair Davies. Triggerpoints zijn spierknopen. Zij zijn vaak de oorzaak van spier’pijn’. Triggerpoints vragen om een speciale, intensieve aanpak, die je heel goed zelf kunt uitvoeren. Tijdens een behandeling leer ik je graag hoe je dat kunt doen.

Plezier

Sporten gaat naar mijn idee om plezier hebben. Het is hartstikke leuk en zo moet het blijven. Dus is het belangrijk om blessures te voorkomen. Met verantwoord bewegen in mijn trainingen bij Tijd voor Bewegen en sportmassage bij Tijd voor de Masseur bied ik optimale blessurepreventie. Ik weet hoe het is om een tijd lang niet te kunnen sporten, dus als je het kunt voorkomen, doe dat dan.

Van mank naar marathon

Jaren was ik actief hardloopster. Ik liep de dam-tot-Damloop, de Zevenheuvelenloop, halve marathons en in 2013 de marathon van Amsterdam. Op 28 maart 2014 werd ik geschept door een auto, waarbij mijn enkel werd verbrijzeld. Weer kunnen hardlopen werd mijn grote uitdaging. Met mijn kennis als hersteltrainer en een flinke dosis motivatie nam ik mijn revalidatie in eigen hand. Mijn missie: ‘van mank naar marathon!’ En jawel, ik liep een snellere halve marathon dan voor de breuk!

Het ongeluk heeft helaas meer schade aangericht dan eerder was voorzien . Het is daarom beter dat ik me voortaan beperk tot duurlopen van maximaal 10 kilometer. Daarom bedacht ik een nieuwe missie: ‘van mank naar triatlon!’ Inmiddels heb ik vijf (kortere) triatlons succesvol afgelegd. Onder Tijd voor Bewegen bied ik naast hardlooptraining onder andere ook zwem- en triatlontraining aan.

marjon-met-ngs_logo_2021
ngs_20logokleur_20verk
[rev_slider alias=”content slider”]
afbeelding diploma Marjon voetrefexmassage